DOLAR 38,8949 0.36%
EURO 43,4533 -0.25%
ALTIN 3.999,77-0,80
BITCOIN %
Ankara
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

adana haber - agrı haber - haber ajansı - akdag haber - akit tv haber - almanya haber - ana haber bülteni - news haber - ankara haber - arabistan haber - asayiş haber - spor haber - ataköy haber - avrupa gazetesi - avustralya haber - aybastı haber - azerbaycan haber - bağdat haber - bartın haber - başakşehir haber - basın bülten - batum haber - bayburt haber - beykent haber - bilişim haber - boomerang haber - çankırı haber - cnbc haber - cnn haber - dobra haber - doğuş gazetesi - dolunay haber - doruk haber - dünya haber merkezi - ermenistan haber - flash haber - fox haber - fox tv haber - fransa haber - gazete gündem - gaziantep haber - gaziantep haber - giresun haber - global bülten - gümüşhane haber - gümüşhane manşet/a> - gürcistan haber - haber28 haber - 365 haber - 365tv haber - haber60 haber - haber ajansı - haber aktif - best haber - birgün haber - objektif haber - haber özetleri - sizin haber - hakkari haber - hep haber - ığdır haber - ılgın haber - ingiltere haber - internet haber - iskenderun haber - istihbarat haber - kadının sesi haber - kanada haber - kanal24 haber - kanal7 haber - kanal a haber - kanal t haber - kapsam haber - karadeniz haber - karamürsel haber - kazakistan haber - kent haber - kıbrıs haber - kıbrıs tv haber - küçükçekmece haber - maçka haber - madtv haber - magazinpress haber - makedonia haber - malatya haber - megachannel haber - merkez ana haber - muş haber - olay tv haber - öncü haber - özbekistan haber - özgür haber - özlem haber - parti haber - pause haber - polis haber - samsun gazete haber - sandıklı haber - seçim haber - sendika haber - show haber - show tv haber - sivil haber - star tv haber - suriye haber - tatil haber - teşkilat haber - tokat gazete haber - trt1 haber - türkistan haber - tv5 haber - tvnet haber - ultra haber - ulusal bülten haber - ulusal kanal haber - vatan haber - uluslararası haber - yerel bülten haber - yeryüzü haber - zaman haber - adalet haber - adana gündem haber - alem haber - aliağa haber - amasya haber - anadolu manşet haber - ankara güncel haber - antalya haber - antep gazetesi haber - askeri haber - aydın haber - bağcılar haber - basın haber - beylikdüzü haber - beypazarı haber - beyşehir haber - bodrum haber - bomba haber - bozkır haber - cep haber - çeşme haber - denizli gündem haber - doğubeyazıt haber -elbistan haber - erzurum gündem haber - evrensel haber - evrim haber - gaziantep bülten haber - girişim haber - gölbaşı haber - 365 haber - 44 haber - 73 haber - 77 haber - aksiyon haber - arşiv haber - bir haber - channel haber - karadeniz haber - özet haber - port haber - sosyal haber - haber yazıyo - haber yelkeni - hemen haber - istanbul haber - istanbul son haber - kandıra haber - kars manşet haber - kayseri manşet haber - magazin tv haber - merzifon haber - nesil haber - news haber - onay haber - ordu manşet haber - şafak haber - samsun manşet haber - sarıyer haber - sarıyer son haber - sky haber - tarım haber - taşova haber - trabzon manşet haber - video haber - yükseliş haber - zafer haber - küre haber - haber - haber - anadolu haber - antakya haber - çarşamba haber - aksiyon haber - haber turu - ulusal haber - internet gazetesi haber - millet gazetesi haber" - moda haber -organik haber -smart haber -terme haber - zara haber
sponsor reklam
727 okunma

Trakya’nın yeni lezzeti: Edirne kebabı

ABONE OL
8 Mayıs 2025 20:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya'nın yeni lezzeti: Edirne kebabı

Zengin yemek çeşitleriyle lezzet şöleni sunan Edirne mutfağı, tava ciğeri, köftesi ve asırlık tarifleriyle bu yemekleri yiyenlerin damaklarında hoş bir tat bırakıyor.

Türkiye’nin en çok turist çeken şehirlerinden biri olan ve yemekleriyle de ön plana çıkan Edirne’de, kentin yöresel ürünleriyle yeni bir gastronomik lezzet daha kent mutfağına kazandırıldı.

Edirne’nin ödüllü şeflerinden Trakya Gastronomi Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Ergin, Vali Yunus Sezer’in “kente yeni bir lezzet kazandırılması” önerisiyle başladığı çalışmasını tamamladı.

“Ne bir köfte ne de bir kebap” diye tanımlanan “Edirne kebabı”, ilk olarak Ergin’in jüri üyeliği yapacağı Güney Kore’nin başkenti Seul’deki yemek yarışmasında dünyaca ünlü şeflerin beğenisine sunulacak.

Kentin bereketli ovalarında yetişen danaların kaburga eti, yüksek yağ oranlı Meriç yer fıstığı ve baharatlarıyla kebap formunda pişirilen yemek, mayıs ayı sonunda kentte açılacak gastronomi merkezinin menüsünde ve restoranlarda yer alacak.

“Yemeği ‘Ne bir köfte ne de bir kebap’ olarak tanımlıyoruz”

Şef İsmail Ergin, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Edirne’nin zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu söyledi.

Edirne mutfağının tanıtılması ve yemek çeşitliliğinin artırılması amacıyla Valilik öncülüğünde çalışmalar yapıldığını belirten Ergin, “Edirne kebabı” fikrinin Vali Sezer’in önerisiyle ortaya çıktığını ifade etti.

Vali Sezer’in talebiyle başlattıkları çalışmaları sonuçlandırdıklarını ve güzel bir ürün hazırladıklarını dile getiren Ergin, “Bu güzel tat artık gastronomi vitrinine çıkmaya hazır. 9-12 Mayıs tarihlerinde Seul’de jürilik yapacağım yemek olimpiyatlarında yabancı şeflerin beğenisine sunacağım. Daha sonra ise açılışı yapılacak Edirne Gastronomi Merkezi’nde bu yemek satışa sunulacak” dedi.

Ergin, yemekte Edirne’nin yöresel lezzetlerini kullandıklarını belirtti.

Özel bir lezzetin mutfak kültürüne kazandırıldığını anlatan Ergin, şunları kaydetti:

“Biz bu yemeği ‘ne bir köfte ne de bir kebap’ olarak tanımlıyoruz. Kebap denmesinin tek nedeni kebap formunda pişirilmesi. Köftelik kaburga eti kullanıyoruz ve kebapta olmayan pek çok baharatla harmanlıyoruz. En vurucu lezzeti ise yüzde 50 yağ oranlı Meriç yer fıstığından geliyor. Bu yemeği deneyenler çok beğendi. Çocukluğumuzda patlayan şekerler vardı, ağzımızda lezzeti uzun süre kalıyordu. Bizim yemeğimizi yiyenlerin damağından fıstık tadı yarım saat kaybolmuyor.”

Ergin, yemeğin sunumunun Edirne’ye özgü közlenmiş patlıcanla yapılan mamzana mezesiyle yapıldığını ifade etti.

Edirne’nin farklı lezzetlerinin yemekte buluştuğunu dile getiren Ergin, “Mamzana kentimizin özel mezelerinden biri. Kebabımız, mamzana, yoğurt ve Edirne’mizin Karaağaç acı biberiyle tabağımızı tamamlıyoruz. Taze kurutulmuş baharatları kullanıyoruz. Kebapta kullanılmayan kekik var, karabiber ve kırmızı toz biber ve öğüterek baharat haline getirdiğimiz karaağaç biberini etle harmanlıyoruz” diye konuştu.

Bu habere emoji ile tepki verKızgınBayıldımHahahaBeğendimMuhteşemÜzgünİnanılmaz

Haber Kaynak : SOZCU.COM.TR

“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.